Blogi

Keho Kuntoon -valmentajat ovat terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisia ja valmennuksemme perustuvat tutkittuun tietoon niin teorian kuin käytännön harjoitteiden osalta.

Käy lukemassa Keho Kuntoon -valmentajien sekä asiakkaidemme blogitekstejä hyvinvointiin liittyen.

Raskauden vaikutus liikuntaan

Uncategorized Jun 16, 2020

Viiden naisen tarina siitä, miten raskaus heillä vaikutti liikuntaan ja millaisena he kokivat muuttuvan kehonsa.

Jokainen raskaus on yksilöllinen. Jokaisen keho on uniikki. Vaikka raskaus koskettaa monia naisia, ei ole olemassa valmista manuaalia siitä, miten raskaus etenee juuri sinun kohdalla. Tietyt ns. lainalaisuudet on raskauden etenemisessä, mutta se, mitä raskaus tuo tullessaan juuri sinulle onkin arpapeliä. Vertaistuki on tässäkin asiassa hyvin tärkeää. Jokaisella on kerrottavanaan oma tarinansa. Millainen tulee sitten sinun tarinastasi? Tiedät sen vasta, kun matka on jo kuljettu.

Kasasin yhteen viiden eri naisen kertomusta siitä, miten raskaus vaikutti liikuntaan ja millaisia tunteita herätti muuttuva keho. Ihania ja rehellisiä kertomuksia!

 

Kati 38v. 3 lasta

"Koitin raskaana ollessani liikkua viimeiseen asti. Ohjenuorana se, että voit tehdä kaikkea, mitä olet ennenkin...

Jatka lukemista

Leenan omakohtainen tarina ”Arkajalasta varmaksi liikkujaksi”

Uncategorized Apr 24, 2020

Leenan omakohtainen tarina ”Arkajalasta varmaksi liikkujaksi”

 

Olen 42-vuotias kolmen lapsen äiti. Ennen lapsia keskityin enemmän töihin kuin itseni hoitamiseen. Sen vuoksi myös liikunnan määrä ei päätä huimannut. Liikuin kyllä välillä pyörällä töihin, mutta olin enemmänkin sellainen hyvän sään- liikkuja. Sade säällä valitsin auton. Ja työmatkakin oli yhteen suuntaan vain 2 km. Talvella liikkuminen oli todella vähäistä. Kuntosali touhusta en osannut innostua.

Lapset syntyivät kaikki 7 vuoden sisällä ja tuon ajan olin kotiäitinä. Ensimmäisen ja toisen lapsen jälkeen ymmärtääkseni palauduin raskauksista ihan hyvin, mutta kolmas jätti kroppani jotenkin todella heikon tuntuiseksi. Huomasin, etten jaksa päivittäisiä askareitakaan ilman...

Jatka lukemista

Kyllä multakin lirahtelee - eikö se olekin ihan normaalia?

Uncategorized Apr 24, 2020

 

Kyllä multakin lirahtee - eikö se olekin ihan normaalia? Tähän kysymykseen törmäsin yhtenä päivänä leikkikentän hiekkalaatikolla, kun ystäväni pohti omaa palautumista raskauksistaan. Hänen lapset olivat jo 8 ja 4 vuotiaat, mutta näin hän kertoi, että välillä yskäistäessä saattoi hieman pissaa karata housuun. Tästä keskustelut jatkuikin sitten aiheen ääressä, koska tottakai minä alan ammattilaisena aloin kaivelemaan hieman syitä ja seuraamuksia hänenkin tietoonsa. Nyt kuulemma harjoittelut on jo hyvällä mallilla. Keep doing it sister!

Virtsankarkailusta ei voida sanoa että se olisi normaalia, mutta on se ainakin melko yleistä. Jopa 1/3 osalla naisista esiintyy virtsankarkailu jossain vaiheessa heidän elinkaartansa. Ja kyseinen vaivan esiintyvyys vaan kasvaa iän myötä. 25-60 -vuotiaista n....

Jatka lukemista
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.