Leenan omakohtainen tarina ”Arkajalasta varmaksi liikkujaksi”

Uncategorized Apr 24, 2020

Leenan omakohtainen tarina ”Arkajalasta varmaksi liikkujaksi”

 

Olen 42-vuotias kolmen lapsen äiti. Ennen lapsia keskityin enemmän töihin kuin itseni hoitamiseen. Sen vuoksi myös liikunnan määrä ei päätä huimannut. Liikuin kyllä välillä pyörällä töihin, mutta olin enemmänkin sellainen hyvän sään- liikkuja. Sade säällä valitsin auton. Ja työmatkakin oli yhteen suuntaan vain 2 km. Talvella liikkuminen oli todella vähäistä. Kuntosali touhusta en osannut innostua.

Lapset syntyivät kaikki 7 vuoden sisällä ja tuon ajan olin kotiäitinä. Ensimmäisen ja toisen lapsen jälkeen ymmärtääkseni palauduin raskauksista ihan hyvin, mutta kolmas jätti kroppani jotenkin todella heikon tuntuiseksi. Huomasin, etten jaksa päivittäisiä askareitakaan ilman selkäsärkyjä ja jos aivastinkin niin jo lirahti pissaa housuun.

Keväällä yritin lasten kanssa pomppia trampoliinilla ja jouduinkin tulemaan äkkiä pois kun huomasin, että saman tien pissaa lirahtaa housuun.  Olisin niin mielelläni pomppinut lasten kanssa, mutta tyydyin seuraamaan lasten touhuja sivusta. 

Välillä, kun mieheni pystyi olemaan lastenvahtina pääsin naapurin kanssa sauvakävelylenkille ja kutsuimme lenkkejä puskalenkeiksi, koska jouduin käymään aina lenkin kesken puskapissalla. Lenkit piti aina miettiä niin, että tiesin, missä voin käydä kun hätä yllättää.

Naapurin äidit on minulle iso henkireikä. Naapurini Paula oli käynyt itse jossain mamma- ryhmässä ja oli sieltä saanut ohjeistuksia, millä vahvistaa lantionpohjan lihaksia. Paula kertoi harjoittelusta ja hänen mukaansa vähäinenkin harjoittelu voisi jo auttaa minua. Paulalta sain sitten sellaisia harjoitteita missä jännitettiin ja rentoutettiin lantionpohjan lihaksia. Voi että oli ensin vaikeaa hahmottaa, että mitä oli tekemässä.

Alkuun tarvitsin rauhallisen hetken harjoitteluun, joten passitin lapset ja miehen aina harjoittelun ajaksi ulos. Makasin lattialla ja luin ohjeita läpi, kunnes ohjeet alkoi olla muistissa ja keskityin vain harjoitteluun silmät kiinni. Viitenä päivänä viikossa ainakin yritin harjoitteita tehdä, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Tärkeintä oli mielestäni se, että otin aikaa harjoittelulle ja keskityin siihen mitä tein.

Otin tavoitteeksi sen, että pystyn pomppimaan trampalla lasten kanssa ainakin minuutin ajan. Ja loppukesästä huomasin, että tämä onnistuu!

Mahtava fiilis! Harjoittelu ei ollut mitään ydintiedettä kunhan muisti harjoitella. Minulle on todella tärkeää, että pystyn osallistumaan lasten kanssa puuhailuihin ja pystyn olemaan varmempi siitä, ettei housut kastu. Nyt kun huomaan, että harjoittelu on auttanut, haluan tietysti jatkaa harjoittelua ja mielessä on ollut myös kokeilla geissa- kuulia. Olen kuullut, että niistä olisi myös apua lantionpohjan lihasten vahvistamisessa.  Eihän sitä tiedä ennen kun kokeilee ja tutustuu!

Aiemmat selkäsärkynikin alkoivat väistyä ja luulen, että paljon vaikutti se, että lähdin Paulan kanssa läheiselle kuntosalille. Siellä liittymislahjana sai ilmaisen pt- ohjauksen ja sen käytinkin saliohjelman tekoon. Nyt saliharjoittelua on takana 3 kk ja tästä on tullut iso henkireikä kiireiseen lapsiarkeen.

Pienestä se on ollut kiinni, ettei ole saanut tämmöistä aikaiseksi, mutta nyt olen niin tyytyväinen kun aloitin.

Kaikille naisille ketkä kärsivät virtsankarkailusta niin haluan kertoa, että harjoittelusta on tosiaan ollut apua. Tämän lihasryhmän harjoittelu ei vaadi kuntosalia eikä hienoja treenikamoja. Harjoittelusta kun tulee tutumpaa, niin voit harjoitella helposti milloin ja missä vain.

Minulle jäänyt itselleni yhdeksi hyväksi harjoitteeksi sellainen harjoite, missä ajatellaan että suljetaan kaikki aukot jalkojen välistä kiinni niin, että ensin takaa kiinni, sitten keskeltä ja sitten edestä. Vähän niin kuin vetoketjua sulkisi. Sitten rentouttaa käänteisessä järjestyksessä. Tämän olen yhdistänyt monesti vaikka hampaiden pesun yhteyteen tai vaikka aamulla ennen sängystä nousua. Näitä yritän tehdä ainakin 5 kertaa peräkkäin. Yritän aina muistuttaa itseäni, että vain tehty työ vahvistaa.

-Leena, 42-vuotias kolmen lapsen äiti

Koskettaako aihe myös sinua? Haluatko tietää, miten pystyt helposti vahvistamaan lantionpohjaasi ja pääsemään vaivoista eroon?
TÄSTÄ LINKISTÄ pääset lukemaan asiasta lisää.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.